Git
Chapters ▾ 2nd Edition

A3.11 Додаток C: Команди Git - Адміністрування

Адміністрування

Якщо ви є адміністратором сховища Git, чи вам вкрай необхідно виправити щось, Git надає чимало команд для адміністрування, які можуть вам допомогти.

git gc

Команда git gc виконує збирання сміття (garbage collection) у вашому сховищі: вилучає непотрібні файли з бази даних та спаковує решту файлів до ефектівнішого формату.

Ця команда зазвичай виконується у фоні, хоча ви можете виконати її вручну, якщо є бажання. Ми розглядаємо деякі приклади цього в Супроводження.

git fsck

Команда git fsck використовується для перевірки внутрішньої бази даних: чи є там проблеми або суперечності.

Ми лише швидко використовуємо її один раз у Відновлення даних для пошуку висячих обʼєктів.

git reflog

Команда git reflog проходиться по журналу того, де були всі голови всіх ваших гілок, доки ви працювали, щоб знайти коміти, які ви могли втратити, коли переписували історію.

Ми переважно розглядаємо цю команду в Скорочення reflog (журнал посилань), де показуємо звичайне використання та як скористатись git log -g для перегляду тієї ж інформації з виводом команди git log.

Також ми розбираємо практичний приклад відновлення такої втраченої гілки в Відновлення даних.

git filter-branch

Команда git filter-branch використовується для переписування багатьох комітів відповідно до певних шаблонів, наприклад вилучення файлу всюди чи фільтрація всього сховища до єдиної піддиректорії для відокремлення проекту.

У Вилучення файла з кожного коміту ми розʼяснюємо цю команду та досліджуємо декілька різних опцій, таких як --commit-filter, --subdirectory-filter та --tree-filter.

У Git-p4 та TFS ми використовуємо її для виправлення імпортованих ззовні сховищ.

scroll-to-top