Git
Chapters ▾ 2nd Edition

8.5 Персонализација на Git - Заклучок

Заклучок

Ги опфативме повеќето од главните начини на кои можете да го прилагодите вашиот клиент и сервер на Git за да ви одговараат најдобро за вашите работни процеси и проекти. Сте научиле за сите видови поставки за конфигурација, атрибути базирани на датотеки и куки за настани, и сте изградиле пример за сервер за спроведување на политика. Сега треба да бидете во можност да го направите Git вклопуваат речиси секој работен процес што можете да го сонувате.

scroll-to-top