Git
Chapters ▾ 2nd Edition

7.15 Git Алатки - Заклучок

Заклучок

Сте виделе голем број на напредни алатки кои ви дозволуваат попрецизно да манипулирате со вашите обврски и област за поставеност. Кога ќе забележите проблеми, треба да бидете во можност лесно да дознаете што ќе ги извршат, кога и од кого. Ако сакате да ги користите под-проектите во вашиот проект, сте научиле како да ги задоволите тие потреби. Во овој момент, треба да бидете во можност да ги направите повеќето работи во Git што ќе ви требаат на командната линија од ден на ден и ќе се чувствувате пријатно.

scroll-to-top