Git
Chapters ▾ 2nd Edition

4.10 Git на Сервер - Заклучок

Заклучок

Имате неколку опции за да добиете оддалечено Git складиште за складирање, така што ќе можете да соработувате со други или да ја споделувате вашата работа.

Вклучувањето на вашиот сопствен сервер ви дава многу контрола и ви овозможува да го стартувате серверот во рамките на вашиот сопствен заштитен ѕид, но таквиот сервер генерално бара фер износ од вашето време за поставување и одржување. Ако ги ставите вашите податоци на домаќин сервер, лесно е да се постави и да се одржува; сепак, мора да бидете во можност да го чувате вашиот код на некој друг сервер, а некои организации тоа не го дозволуваат.

Треба да биде прилично јасна за да се утврди кое решение или комбинација на решенија е соодветно за вас и вашата организација.

scroll-to-top