Git
Chapters ▾ 2nd Edition

A3.1 Додаток C: Команди Git - Налаштування та конфігурація

Упродовж книги ми використовували десятки команд Git і посилено намагалися представляти їх з примітками, поступово знайомити вас з новими командами. Втім, це призвело до того, що приклади використання команд дещо розкидані по всій книзі.

У цьому додатку, ми переглянемо всі команди Git, до яких зверталися протягом книги, грубо згруповані за призначенням. Ми поговоримо про те, що кожна команда робить дуже загально та вкажемо де в книзі ви можете знайти її використання.

Налаштування та конфігурація

Існує дві команди, які були дуже вживані, від перших викликів Git до повсякденного долаштування й дізнавання: команди config та help.

git config

Git має типовий спосіб, як робити сотні речей. Для більшості з них, ви можете сказати Git працювати типово інакше, або встановити свої вподобання. Це включає все: від надання Git вашого імені до визначення кольорів у терміналі, чи який редактор використовувати. Існує декілька файлів, які ця команда читає та пише, щоб ви могли встановлювати значення як глобально, так і для окремих сховищ.

Команда git config використовується майже в кожному розділі цієї книги.

У Початкове налаштування Git ми використовували її щоб задати своє імʼя, поштову скриньку та редактор, навіть перед початком використання Git.

У Псевдоніми Git ми показали, як ви можете використовувати її для створення скорочених команд, які розкриваються в довгі послідовності опцій, щоб вам не доводилося набирати їх щоразу.

У Перебазовування ми використали її, щоб зробити --rebase типовим, коли ви виконуєте git pull.

У Збереження посвідчення (credential) ми використали її, щоб налаштувати типове збереження ваших паролів HTTP.

У Розкриття ключових слів ми показали, як налаштувати фільтри smudge (забруднити) та clean (очистити) для вмісту, що приходить з Git та йде від нього.

Нарешті, фактично весь Конфігурація Git присвячено цій команді.

git help

Команда git help призначена для відображення документації, що постачається разом з Git для кожної команди. Хоча ми даємо деякий огляд більшості з більш поширених команд у цьому додатку, для повного списку всіх можливих опцій кожної команди, ви завжди можете виконати git help <команда>.

Ми представили команду git help у Отримання допомоги та показали, як скористатись нею, щоб знайти більше інформації про git shell у Налаштування Серверу.

scroll-to-top